Арестуваха и втория заподозрян за убийството на Яна Кръстева

снимка:МВР

Издирваният втори заподозрян за убийството на Яна Кръстева Николай Русинов е задържан, съобщава Dnes.bg. Скоро след убийството в Борисовата градина мъжът е напуснал страната и е пребивавал в Турция. Русинов е задържан от Гранична полиция на летище София. Той е пътувал с редовен полет от Истанбул. В момента полицията установява кога точно е напуснал България.

Николай Русинов веднага е отведен в СДВР. Мъжът е казал, че ще говори с разследващите, но е поискал първо да получи адвокат, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти. Министърът очаква след задържането на Русинов да се изяснят много от въпросите, които стоят пред разследващите около смъртта на младата жена. Преди седмица за убийството на Яна бе задържан и Пламен Трифонов, впоследствие съдът го остави в ареста. Според разследващите убийството на момичето е станало по непредпазливост, най-вероятно в стремежа Яна да бъде приведена в състояние на контрол, за да не вика.

Арестуваните Пламен Трифонов и Николай Русинов не са били приятели. "Може би по стечение на обстоятелствата са се случили по едно и също време на едно и също място", поясни вчера шефът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев. "Вероятно Пламен се е гаврил с момичето, след като то е починало", допълни той. Засега разследването на убийството на младата жена в Борисовата градина е категорично, че един от двамата мъже я е убил. Яна Кръстева беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK