Арестуваха двойка, разпространявала дрога в Бяла Слатина

Снимки: ПРБ

В период от около година двамата държали и разпространявали наркотични вещества

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца qсе водят действия по разследване за извършено престъпление – държане и разпространение на наркотични вещества в гр. Бяла Слатина.

В рамките на проведени процесуално-следствени действия от служители на Областна дирекция на МВР гр. Враца, след получено предварително разрешение от Врачански окръжен съд, са извършени претърсвания и изземвания на три адреса в гр. Бяла Слатина. На два от тях са намерени и иззети парични суми в лева и евро, банкови документи, мобилни телефони и преносими компютри.

При претърсване и изземване в третия имот, обитаван от 28-годишния С.Р., са намерени и иззети над 200 броя прозрачни полиетиленови пликчета суха листна маса, 220 броя пликчета с прозрачно кристалообразно вещество, както и отделно 69 розови хапчета. Разследващите са открили допълнително чували и пликове с различна големина, съдържащи съцветия и суха листна маса, бяло кристалообразно вещество на бучки. При извършени полеви наркотестове намерените вещества са реагирали положително на канабис, кетамин, кокаин и метамфетамин. От същия адрес са иззети над 40 хиляди лева, друга валута – британски лири, евро и др., мобилни телефони, компютърни конфигурации, три броя електронни везни, множество празни пликчета, тип „спейсбек“, и въздушна пушка.

В качеството на обвиняем за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение и за тяхното пласиране са привлечени криминално проявеният С.Р. и неговият съучастник – 20-годишната Г.Р., с която той живее на съпружески начала. В период от около година двамата държали и разпространявали наркотични вещества в гр. Бяла Слатина.

Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели, събрани са и други доказателства за виновността на С.Р.и Г.Р. С постановление на наблюдаващ прокурор при Окръжна прокуратура – Врацаq двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искания за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двете обвиняеми лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK