Арестуваха двама българи в Иракли, източвали банкомати

снимка: bszone.info, архив

Двама българи са арестувани късно снощи в Иракли, съобщиха гастарбайтери от Гоцеделчевско, очевидци на светкавичните действия на гръцките органи на реда. Двамата нашенци са атакували банкомат в квартал "Амудара" в гръцкия град. Те са заловени при опит да поставят копирна машина под клавиатурата на компютър, за да си осигурят копия от дебитни и кредитни карти, от които впоследствие да изтеглят наличните суми.

Гръцките медии вече разпространиха новината за поредното престъпление, извършено от българи, работещи в Южната ни съседка. За момента от полицията в Иракли не оповестяват имената на двамата арестувани, нито от коя част на България са. 

Заловените се разследват и за други аналогични престъпления в Иракли. Очаква се в близките дни гръцките власти да дадат повече информация по случая, който не е единичен, според полицията и живеещи в гръцкия град и съседните села българи.

По предварителна информация бандата, специализирала се в кражби от банкомати в Гърция, е била по-голяма, но при залавянето на двамата основни играчи, останалите са избягали. Има вероятност успелите да се измъкнат от гръцките полицаи да опитат да влязат в България през "зелената граница", която в момента е със засилена охрана.

"За съжаление наши сънародници пристигат почти всеки ден в Гърция, уж за да работят, а впоследствие се оказва, че се занимават с престъпна дейност. В тукашната преса през ден, през два четем за арестувани български граждани, предимно роми, за извършени от тях криминални деяния, което уронва авторитета на българите в Гърция", коментираха дългогодишни гастарбайтери от Неврокопския край.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK