Арестуваха брат и сестра, обирали наред магазини в различни градове

Снимка: Infomreja.bg

До момента заявените откраднати вещи възлизат общо на около 8000 лв.

Действията по разследването стартирали в края на декември миналата година, след сигнал от управител на голям търговски обект в областния град. По негови данни в периода от края на октомври до края на декември миналата година от търговския обект са извършени множество кражби, по предварителни данни на стойност над 1800 лв, съобщават от пресцентъра на МВР. 

В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия криминалистите влезли в дирите на брат и сестра, съответно на 30 и 19 години от Габрово. Установена била схемата им на действие - те влизали в търговския обект, като непознати и подържали връзка по телефона. Единият подбирал по-обемиста стока за закупуване /например шкаф за баня/, а другият - по-дребни стоки.

Намирали място в магазина, където смятали, че няма камери за видеонаблюдение и прибирали дребните покупки в кашона с обемистата стока, след което внимателно го запечатвали и на касата плащали само стоката, от кашона. По-късно връщали /шкафа за баня/ в магазина и получавали левовата равностойност или ваучери, а дребните стоки продавали в интернет.

В хода на разследването станало ясно, че двамата са извършвали подобни деяние и в други търговски обекти на територията на Пловдив, Плевен, Пазарджик и Стара Загора. Извършени са процесуално следствени действия в имоти и автомобил, ползвани от двамата, където са намерени множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. До момента заявените откраднати вещи възлизат общо на около 8000 лв.

Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Проверява се дали двамата са действали и на територията на други областни дирекции. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK