Арбен Мименов: Тютюнът ще бъде изкупен, включително и недоговорираните количества

Арбен Мименов, снимка: Infomreja.bg

До дни започва изкупуването на целия тютюн от реколта 2015, включително и недоговорираните количества. Това заяви за ИНФОМРЕЖА председателят на Съюза на производителите на ориенталски тютюни в България Арбен Мименов, който е и кмет на община Сатовча.

Във връзка със създалото се напрежение и притеснение по изкупуването на продукцията той подчерта, че тютюнопроизводителите могат да бъдат спокойни предвид преговорите, които се водят с Министерството на земеделието и храните в лицето на министър Десислава Танева и фирмите изкупвачи. 

"Определено мога да заявя от името на всички преговарящи, че гарантираме изкупуването на целия произведен тютюн - както количествата с договори, така и недоговорираните. Така че умолявам производителите с неизкупен тютюн за още малко търпение, което касае единствено организация на процеса по изкупуването", призова Арбен Мименов. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, в началото на кампанията по изкупуване на реколта тютюн 2015 година почти всички фирми заявиха, че ще вземат само договорираните с тях количества тютюни, като отказаха да поемат ангажименти за произведените количества без договори, които надхвърлят 100 тона.

Благодарение на водените почти от месец преговори между министъра на земеделието и храните Десислава Танева, изкупвателните фирми и Съюза на производителите на ориенталски тютюни в Българи е постигнато съгласие за купуването на цялата реколта, произведена през миналата година. 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK