Апелативният съд отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев

Снимка: БГНЕС

Според съда, ако е на свобода, има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление

Състав на Софийския апелативен съд се произнесе по жалбата на защитата на обвиняемия Георги Семерджиев срещу определението на Софийския градски съд относно искането за изменение на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Въззивната съдебна инстанция остави жалбата без уважение, като изцяло потвърди определението на СГС, с което е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“ Семерджиев.

Той е обвинен от Софийската градска прокуратура за смъртта на двете момичета на бул. „Черни връх“ в столицата; шофиране след употреба на наркотични вещества и без свидетелство за управление на МПС; незаконно държане на наркотично вещество - метамфетамин; използване на немски регистрационни номера, издадени за друго превозно средство, и неистински официален документ – шофьорска книжка.

Съдът прие, че от първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение на 09.07.2022 г. срещу обвиняемия до настоящия момент обоснованото предположение за авторството на престъпните деяния не е опровергано. Напротив, то е затвърдено от събраните доказателства на този етап от досъдебното производство. Съществува реална опасност Семередижев да се укрие и да извърши престъпление, с което са налице всички законови основания той да продължи изтърпяването на мярката за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK