Антоанета Йорданова: Нужна е ясна визия и стратегия за развитие на община Бобошево

Снимка: ПП "Възраждане"

Ние сме малка Община, но може да сме горди, че имаме прекрасни забележителности, обяви кандидат-кметът от Възраждане

На отворена среща с граждани, кандидатът за кмет от “Възраждане” на община Бобошево заяви основните приоритети в програмата си, като основополагащи за нея са ясната визия и стратегия за развитието на населеното място.

“Нужно е да направим приоритизиране, ето, например Общината участва в редица проекти с външно финансиране, част от които е и стадионът, в който се инвестираха над 3,5 млн. лв. Сега, обаче той не се ползва активно, а поддръжката му е 80 000 лв. годишно. За сметка на това, ако решим да заложим на соларно улично осветление, за малко над 2000 лампи, ще трябва да инвестираме около 170 000 лв., без да включваме тяхната инсталация. Лошата новина е, че соларните лампи нямат дълъг живот и се амортизират след около пет години, макар да има начин за удължаване на този период”, добави още кандидатът за кмет от “Възраждане”.

Сред другите приоритети от програмата на Йорданова са качественото сметосъбиране, развитието на местния туризъм, както и грижата за населението и подобряването на жизнената среда на гражданите.

“Над 50% от населението на Общината е под и над трудоспособната възраст, а в общинският бюджет от над 5 млн. лв, за пенсионерите са отделени 19 000 лв. за така наречения “Пенсионерски клуб”, който се намира под читалището и, според мен, това не е място, в което да социализираш хората, които са построили Бобошево и са дали толкова много на града ни.

Ние сме малка Община, но може да сме горди, че имаме прекрасни забележителности, природа, имаме село Скрино, с пещерата на Иван Рилски”, допълни кандидатът за кмет от “Възраждане”, Антоанета Йорданова.

В обсъжданията с местните жители се включиха и част от кандидатите за общински съветници - Венцислав Караджов, Надежда Бошикьова, Николай Граховски, Димитър Антов, както и народният представител Димчо Димчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK