Антоанета Апостолова с приза „Треньор на годината” в Австрия

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Кюстендилският треньор по художествена гимнастика Антоанета Апостолова получи наградата за „Треньор на годината” в Австрия. Тя работи в клуба в град Грац вече 9 години. Специален гост на Гала-вечерта на спорта бе носителката на Световната купа по ски за 2012 г. Линдзи Вон. Отличени са „Спортист и спортистка на годината”, „Треньор и треньорка на годината”, „Отбор на годината”, подрастващи таланти и спортисти с увреждания.

„Със сигурност тази награда е оценка за труда ми, защото много рядко избират треньор от чужбина. Не го очаквах, защото от футбола – „Щурм” /Грац/ и ските няма пробиване. Тази година имаме много успехи в гимнастиката - 3 първи места на жените на ансамбли, 4 участнички на Европейско първенство за девойки-ансамбъл и 3 на Световно първенство за жени-ансамбъл. Още многобройни медали от Републикански първенства и от 7 титли при ансамблите спечелихме – 6”, споделя Антоанета Апостолова.

Наградата, която е получила Тони Апостолова тежи 18 кг. Тя е бронзова статуетка с дискохвъргач, върху мраморен постамент, висока около 0,5 метра и е традиционна.

„Аз съм от кюстендилската школа по художествена гимнастика и това е част от успеха. Ще дойда с 5 деца на международния турнир „Кюстендилско лято’2012”. Оставам в Австрия поне още 2-3 години, после ще видим”, допълва Антоанета Апостолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK