„Анонимните“ свалиха маските и протестираха с фенери и свещи

снимки: infomreja.bg

Десетки благоевградчани отбелязаха Световния ден на протеста по идея на "Анонимните", като се включиха в шествие по централните улици на града със запалени фенери и свещи, но без маски. 

Инициативата в областния град организираха Гражданско сдружение "Сила", Българският студентски съюз и ВМРО.

Към протестиращите се присъедини и семейство от Благоевград, което загубило сина си при пътен инцидент. Почернените родители, обвиняващи за смъртта на детето си полицията, опънаха пред сградата на кметството транспарат с надпис: „МВР и прокуратурата прикриват факти и доказателства”. С черен флаг редом до националния трибагреник семейството бе сред предвождащите шествието.

"Анонимните" са наши приятели, ние ги подкрепяме, но те протестират предимно в интернет. Нашият протест днес е граждански, той е едно предупреждение към правителството, че когато спре да работи в полза на хората, може да очаква и революция от тяхна страна. И ако правителството все още е с маска, то ние отдавна свалихме маските", заяви областният координатор на ГС "Сила" Люси Манова.

В шествието участваха и членове на Младежкото обединение на БСП - Благоевград. Включиха се и областният лидер на червените д-р Владимир Пандев и общинският съветник Злата Сотирова.

"Ние сме против корупцията, против замразените доходи и против монополите", обявиха още протестиращите без маски.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

АНОНИМЕН09:50 - 06.11.2012
Това ли са анонимните?Ама те пълни анонимници бре!
смях20:35 - 05.11.2012
Това ли са протестиращите? Смях
анонимен20:15 - 05.11.2012
Последната снимка - младежкият парламент на БСП ли е???
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK