Ангелите на Касиел превземат Благоевград

снимка: Община Благоевград, архив

В четвъртия ден от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия”, любимецът на българската публика Ицках Финци и Ангелите на Касиел ще превземат Благоевград.

От 16:00 часа  в Камерна зала на Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград, жителите и гостите на областния център на Пиринско ще имат възможност да се срещнат със самия Ицко Финци в неговия „Открит актьорски клас”. В него, той ще разкаже на публиката за трудностите, радостите, смешните и тъжните моменти от това да бъдеш отдаден на киното и театъра. Ицко Финци ще отговори и на всички въпроси, които се отнасят до професията. Той ще сподели с аудиторията и 11 заповеди към актьора, които сам е открил. Част от тях включват „Никога не играй жалък герой” и „Драматизмът на образа не зависи от начина, по който се изобразява с глас, лице, със стойката. Той зависи от усилието обективно да бъдат преодолени съдбовните обстоятелства, създали се преди и по време на действието на сцената”. Тези съвети са част и от работата на Младежки театър „Николай Бинев”.

Ангелите на театъра или Ангелите на Касиел, ще прелетят на Голяма сцена на благоевградския драматичен театър в 21:00 часа. Това е началният час на постановката по Жан Жьоне „Клер & Мадам & Соланж- Игра на любов и смърт”. В основата на постановката е актрисата Касиел Ноа Ашер, която играе и ролята на Мадам.  В ролите на двете й слугини - Клер и Соланж, благоевградчани ще видят Силвия Станоева и Иво Желев, които телевизионните зрители познават като "Ангелите на Касиел". Четвъртият персонаж, за когото всички говорят, е любовникът на Мадам, озовал се в затвора, след като Клер, домогвайки се до богатствата на господарката, пуска донос срещу него. 

Спектакълът поставя акцент върху неистовото желание на човек да бъде някой друг, да се превърне в жертва. Той показва сложните взаимоотношения върху социално неравнопоставените. По-специално внимание е обърнато на слугата в широкия смисъл на думата.

Мисли, желания, идеали, низки чувства и копнежи са само част от емоциите, през които могат да преминат чрез образите на актьорите и самите зрители.

Веднага след представлението, Ангелите на Касиел ще сменят своето ампоа и зрителите могат да ги чуят и как пеят. Ангелите на Касиел с Токсик ще повишат градуса на настроението в Пиано бар “Limited” в Благоевград. От 23: 30 часа, благоевградчани ще могат да чуят Силния Станоева и Иво Жерев, като ще им акомпанират Васил Пармаков на пиано и Мирослав Иванов на китара.

Това е първото, от поредицата концертни изпълнения, които съпровождат театралния фестивал „Тара-ра-бумбия”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK