Ангел Живков оглави гимназията по селско стопанство в Гоце Делчев

Ангел Живков и Ивайло Златанов /в средата/, снимка: infomreja.bg

По-малко от месец след встъпването си в длъжност новият министър на образованието акад. Стефан Воденичаров направи изненадваща рокада в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев.

С негова заповед от 1 март за директор на гимназията е назначен Ангел Живков – бивш временно изпълняващ длъжността директор на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Брезница, бивш заместник-директор на СОУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово и неформален лидер на гражданско сдружение „Активна съвест“ в Гоце Делчев, което нашумя в последно време с организираните от него протести срещу строителството на джамия в града.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Ивайло Златанов обяви пред ИНФОМРЕЖА, че временно изпълняващият длъжността директор на гимназия „Пейо Яворов“ Петър Гудев не се е справял добре със задълженията си и по негова препоръка пред министър Воденичаров се е стигнало до назначението на Ангел Живков.

Като причина за директното назначение на ръководния пост без провеждане на конкурс, Златанов посочи течащите в момента съдебни дела на просветното ведомство с титуляра Георги Авдев, който е в пенионна възраст.

От школото съобщиха, че с поемането на директорския пост Живков е започнал промени в колектива, като вече имало и освободени от него учители.

Името на Ангел Живоков нашумя миналата година с инфарктните бунтове, организирани от ДПС срещу неговото назначение за временно изпълняващ длъжността директор на училището в Брезница. Протестите на родителите, които спряха децата си от училище, прераснаха в политически.

Междувременно Живков се яви на конкурса за шефското място, но не успя да се класира и бе принуден да освободи директорския пост.

След това с благословията на началника на образователния инспекторат Ангел Живков бе назначен за заместник-директор на СОУ „Никола Вапцаров” в Хаджидимово, а от 1 март застана начело на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов”.
 

КОМЕНТАРИ

Башев18:40 - 09.03.2013
Красо,защо пак ме намесваш? Имаш забрана да влизаш в общината завинаги,защото си подла и гнусна лъжкиня,а Ангел Живков ми е приятел и точно там му е мястото.Наркодилър е Ведат Хюсеин,хванаха го с цяла ИФА канабис,но защо потулихте случая,КраСтамиро?
Башев20:45 - 07.03.2013
От инспектората не са добре.Как може да сложат дилър на дрога за директор.На това ли ще научи децата?
Послание20:09 - 07.03.2013
ГУДЕВ Е КРАСИВ,УМЕН,ДОБЪР,ВЕЖЛИВ,УСЛУЖЛИВ,ЗНАЕЩ,МОЖЕЩ НО САМО ЗА МАРИЯ ЧИНГАРЛАРОВА.МНОГО ИМ СЕ ОТДАВА УСАМОТЯВАНЕТО В ДИРЕКЦИЯТА И ВЪВ ФИЗКУЛТУРНИЯ САЛОН,НО ДРУГОТО-НЕ,НЕ И НЕ
до мис Брънстей20:03 - 07.03.2013
Защо джуките на Красивела Торбатела са такива? Отг. Защото много ги е употребявала в дуХание

FACEBOOK