Ангел Джамбазки води евролистата на ВМРО

Снимка: ВМРО

Днес ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за представители в ЕП на предстоящите европейски избори.

Документите бяха внесени в ЦИК от лидера на ВМРО - БНД, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, заместник-председателят на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки, шефът на предизборния щаб и народен представител Юлиан Ангелов. Те бяха придружени от представители на листата, както софийската градска и младежка организация на ВМРО.

Пред медиите министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов каза:

Европа е на кръстопът. От тези избори зависи дали Европа ще се движи по инерцията надолу, а именно на разпад на идентичността, на безконтролна нелегална миграция, или Европа ще тръгне по пътя, по който беше начертан от Обединена Европа – Европа на суверените държави, на нациите.

Европа, която отстоява своите интереси. От тази гледна точка евроизборите в България са важни, за това ние сме предложили на негово величество българският избирател една листа от хора, които са способни да защитават българския избирател. Ако искат да гласуват за гей бракове, еднополови, за джендърски конвенции и т.н. – има такава листа, тя не е при нас обаче. Ако искат обаче да гласуват за хора, които да защитават българския интерес в Европейския парламент, така както ги защитаваше г-н Джамбазки 5 години, то алтернативата им е листата на ВМРО.

Кандидатът за евродепутат и водач на листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ Ангел Джамбазки пък подчерта, че листата ни представлява единството на българската нация.

В нея ще видите представители на различни български национални общности, както и на религиозни деноминации, доказани родолюбци, патриоти и професионалисти. Отиваме на тези избори с твърдата задача да продължим дейността си с теми като – миграция, борба срещу радикализма.

Призоваваме всички български родолюбци да не разпиляват гласове, няма смисъл в това. Ако искат да бъдат представени в ЕПтехният избор е листата на ВМРО – БНД, категоричен бе Джамбазки.

Ето и цялата листа:

Най-успешният български евродепутат Ангел Джамбазки е първи в листата на ВМРО. На второ и трето място в листата, в подкрепа на Джамбазки, застават народните представители Юлиан Ангелов и Александър Сиди – едни от младите и енергични лица на българския парламентаризъм. Броят на популярните обществени лица в листата има превес спрямо партийните кандидати. Тя включва Андрей Слабаков - спечелил поддръжката на българите с ясната си и мъжка позиция срещу джендър пропагандата, обичаният български генерал Димитър Шивиков - успешен военен, любимец на войската.

Райна Дончева от Пловдив е следващото име в листата, по образование е машинен инженер. Един от най-енергичните дейци на дясната платформа „Консерваторъ“, които искат Европа на отечествата и се обявяват против вредния либерален модел, Кристиян Шкварек е част от патриотичната листа на ВМРО. Популярното телевизионно лице, журналист, репортер, главен редактор на новини, автор на публицистични предавания и патриотични филми Мария Цветкова също е част от листата.

Последният ѝ проект е документалната поредица „Помни войната - 1915-1918“ е посветен на героизма на българския войн по време на Първата световна война. Следва друг популярен общественик - писател, драматург и публицист - Александър Урумов, човекът, който започна битката срещу приемането на т.нар. Истанбулската конвенция у нас.  Под номер 10 в листата е най-активният столичен общински съветник, председател на гурата „Патриоти за София“ Карлос Контрера. Като общински съветник той е известен с борбата си срещу гетоизацията и мигрантския поток, радетел за ред и сигурност в София.

Популярният български патриот проф. Христо Смоленов - учен, водещ в националната телевизия „България 24“ е част от гражданската квота в листата. Следват Теодора Мичева от Благоевград, която представя ВМРО от Пиринска Македония, и адвокат Иво Пазарджиев – който е лидер на групата на Патриотите от ВМРО в Общинския съвет на Русе. Двамата са едни от най-дейните в своите региони дейци на ВМРО – Българско национално движение. Цветомир Петров е четиринадесети в листата. Младият патриот по образование е магистър по Управление и администрация от УНСС и се занимава с редица родолюбиви инициативи и мероприятия, като уроци по родолюбие, патриотични игри, конкурсът „Рап за България“ и др.

Следва Вергил Кацов - семеен с три деца, икономист, предприемач, избиран 4 пъти за общински съветник в ОбС – Дупница. След него в листата е мястото на известния старозагорец Красимир Червилов – понастоящем заместник областен управител на Стара Загора и бивш заместник-директор на Държавна опера – Стара Загора. Листата завършва с общинския съветник от Годеч Румяна Борисова – бизнесдама, завършила „Публична администрация“ в УНСС.

След внасянето на документите кандидатите за европейски представители от листата на ВМРО – Българско национално движение  поднесоха цветя на Паметника на революционерите от Македония, Беломорието и Одринско. Те се поклониха пред подвига на героите от Априлската епопея, тъй като на 20 април се навършват 143 г. от избухването на Априлското въстание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK