Андрей Райчев: Борбата за БНБ влоши отношенията в управляващата коалиция

Снимка: бтв

По думите му в коалицията не се мисли как да се намали напрежението, а кой е виновен

"Вчерашният коалиционен съвет показа търканията между управляващите. Оттеглянето на кандидатурата на Андрей Гюров за шеф на БНБ и отказа на ПП да подкрепи кандидата на ИТН Любомир Каримански влошиха отношенията в коалицията." Това заяви в студиото на Би Ти Ви Андрей Райчев. Той коментира темата за търканията в четворната коалиция.

По думите му в коалицията не се мисли как да се намали напрежението, а кой е виновен. В момента има две големи кризи в момента - Украйна и Македония, добави Райчев.

Според социологът въпроса не е кое е изгодно за коалицията, а кое е изгодно за електората. В зависимост от решенията, които се вземат партиите могат да изгубят гласоподаватели. Като пример Райчев посочи БСП. "Ако БСП гласува да изпратим военна подкрепа на Украйна, то няма смисъл левицата да се явява на избори.", добави той.

По думите на Райчев ако така противоречията в коалицията продължават в същия дух нещата няма да свършат добре. Печеливши от тази ситуация ще са ГЕРБ. При разпад на коалицията вероятно ще се стигне до нови предсрочни избори, допълни Райчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//