Андрей Новаков отново пое лидерството на Европейските студенти

снимка: gerb.bg

Областният координатор на МГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков бе избран за втори пореден мандат за зам.-председател на Европейските демократи студенти. Това се случи по време на годишните избори на организацията, които се състояха в рамките на традиционния Летен университет, провел се в Берлин от 28 юли до 2 август.

През изминалата година Новаков пое ресорите „Висше образование и проучвания“, както и „Входящи политики“. След направен отчет за свършеното през годината и презентация на работен план за евентуален втори мандат, представителят на МГЕРБ бе избран отново да заеме зам.-председателското място на организацията, представляваща повече от 1.6 милиона студенти в цяла Европа.

В обръщението си пред членовете на Съвета на EDS, Андрей Новаков изтъкна, че ключов фактор за справянето с последиците от икономическата криза и младежката безработица е насърчаването на висшето образование сред младите.

„Младите хора в Европа са един от истинските двигатели на позитивната промяна, а техния стремеж за развитие е в основата на креативната икономика на континента“, подчерта още той.

Преди областният координатор на МГЕРБ-Благоевград да заеме престижната позиция в една от най-големите младежки политически организации в Европа, друг българин и представител на младежката организация на ГЕРБ – Калин Захариев също бе зам.-председател един мандат.

снимка: gerb.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//