Андон Тодоров пред ОДМВР-Благоевград: Камбитов заплашва, че ще изсели семейството ми (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Тодоров бе привикан в полицията за разпит, който не се осъществи

Отивам на вечеря със семейството ми, а съм привикан в полицията тази вечер.

Това заяви на влизане в сградата на Първо районно управление – Благоевград, Андон Тодоров, който бе кандидат за кмет на Благоевград от ПП "Партия на ЗЕЛЕНИТЕ".

Журналистическо стълпотворение пред полицията настана след официално изявление на БСП, че лица, които подкрепят кандидат-кмета Румен Томов, са извикани на разпит в ОДМВР.

След около 50 мин. пристигна Тодоров заедно с дъщеря си и съпругата си, придружени от техния адвокат и семеен приятел Албина Анева, която също се бореше на кметския пост в Благоевград.

Тодоров успя да стигне само до портала на полицията, където удостовери пред охраната, че се е явил след като е бил извикан от „Апостолов“.

По думи на Тодоров му било заявено, че може да дойде по всяко време в полицията, макар и късно, стига да бъде проведен необходимия разговор. На портала Тодоров направи опит да се обади на съответното лице, но отговор нямаше. Анева допълни, че установеният срок за проверка е 48-часов, какъвто всъщност няма по закон. 

Ако днес не бил могъл да се яви, могло утре в 8,30 ч., но утре, каза Тодоров, той заминава на почивка със семейството си, така че се явява сега.

Като коментар защо е извикан, Тодоров допълни:

Използва се полицията и ресурса на държавата, за да могат да заплашат и да спасят от метлата на народа. Много пъти съм чувал, че България е полицейска държава, но сега се убедих как се репресира, заплашват ми семейството, идват ми вкъщи, пред свидетели. Има натиск върху семейството ми, зная откъде идват нещата и съм убеден, че скоро ще излезе. Мен не ме е страх от никого. Призовавам хората да излязат в неделния ден и да покажат и че тях не ги е страх, за да възтържествува правдата. Призовавам всички – излезте, гласувайте, не се страхувайте! Ще изляза, ще гласувам за промяната, която предстои в Благоевград.

От думите му стана ясно още, че кандидатът, който отива на балотаж в неделя, Атанас Камбитов, е завел жалба срещу Тодоров, защото по време на предизборната си кампания в изявление по национална телевизия и други медии Тодоров задавал въпроси към Камбитов, касаещи работата му като кмет на община Благоевград.

Аз като гражданин, като личност давам подкрепата си за Румен Томов. Нашата партия дава подкрепата към независимия човек Румен Томов. Спекулира се с всичко останало. Властта за някой е всичко. Те се борят да оцелеят!, допълни Тодоров.

Той обясни, че полицейски проверки са извършени в дома му от патрул от 5 човека, в хотел „Бали“ – негова собственост, който сега е под наем.

Имам свидетели на разговори как той (Камбитов – б.а.) заплашва, че ще изсели семейството ми и мен от Благоевград. Човек, избран от хората, е срам да го каже. Това е истината и аз не се боя да я изрека, категоричен бе Тодоров.

Пред сградата на Първо РУ бяха още и симпатизанти на БСП.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK