Анди Мъри отвърна на критики и обяви, че няма да се оттегли

Снимка: gettyimages

"Не съм като повечето хора", каза той

Анди Мъри обяви, че няма намерение да се оттегля от тениса, въпреки че все още няма победа през 2024 г. Носителят на три титли от Големия шлем отпадна в първия кръг в Бризбейн след загуба от Григор Димитров, както и в първия кръг на Australian Open.Тази седмица Мъри загуби първия си мач и на турнира в Марсилия след 6:2, 6:7 (5), 3:6 срещу Беноа Пер.

Последната победа на бившия №1 в света беше през октомври в Базел.След отпадането му в Марсилия в британски медии се появиха анализи дали той не трябва да помисли за оттегляне, защото започва да опетнява направеното от него през годините.Мъри сподели подобна публикация от журналист в Би Би Си в Х (преди Туитър) и написа: "Петня наследството си? Направете ми услуга. В ужасен момент съм сега, признавам. Повечето хора биха се оттеглили и биха се предали в моята ситуация. Но аз не съм като повечето хора. Няма да се откажа. Ще продължа да се боря и работя върху това да се представям така, както знам, че мога."

Мъри получи подкрепа от друг бивш №1 в света - Анди Родик. Шампионът на US Open от 2003 г. написа: "Представете си да казваш на завършен емблематичен възрастен твоето мнение какво трябва да избере за работа и кога трябва да го прави. Не може да отнемете наследството. Постиженията живеят вечно. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//