Анасмбъл "Годлевче" с приз за съхраняване на народното творчество

снимки: Община Разлог

Ансамбъл „Годлевче” към Народно читалище „Христо Ботев – 1997” в село Годлево получи признание за своето достойно представяне на Старопланинския събор „Балкан фолк 2013” и Четвъртия национален шампионат по народни изкуства „Евро фолк 2013”.

Кметът на община Разлог Красимир Герчев връчи на художествения ръководител на ансамбъла Величка Алуминова изпратените от организаторите свидетелство и грамота за съществения принос при съхраняване на българското народно творчество.

Любовта на българите към традиционните народни изкуства сърба и тази година във Велико Търново певци, музиканти и танцьори от почти всички общини в България. Едновременно със Старопланинския събор се проведе и Четвъртия национален шампионат по народни изкуства „Евро фолк 2013”. С участието си самодейците от Годлево получиха признание за достойното и с високи художествени стойности изпълнение.

 Ансамбъл „Годлевче” получи грамота от най-голямата структура за фолклорни фестивали - Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали и свидетелство от организаторите на Старопланинския събор „Балкан фолк 2013, продуцентите на Balkan Folk Academy I Euro Folk Academy.

Досега на сцената на Старопланинския събор са се изявили над 120 000 певци, музиканти и танцьори от всички краища на България и от 18 европейски държави. Характерна черта на тези фестивали е, че всички изпълнения се записват с професионална телевизионна техника и произведените телевизионни продукти се излъчват многократно.

 

снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK