Алпинистът Стамен Станимиров отново открива еко лагер „Иглика” в Осогово

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

И тази година Алпийски клуб „Руен” и Туристическо дружество „Осогово” със съдействието на Община Кюстендил организира приключенско еко селище „Иглика”. Лагерът е разположен на 1300 метра надм. вис. в Осоговската планина.

Основната цел на приключенското еко селището е обучение в спортни и туристически практики, съчетано с развиване на екологично съзнание, умения за опазване на околната среда и хармонично общуване с природата. По време на престоя си, участниците ще придобият умения за изграждане и пребиваване в палатъчен лагер, изграждане на бивак и лагерен огън.

Ще вземат уроци по спортно катерене от известния кюстендилски алпинист Стамен Станимиров на специално подготвена за целта изкуствена катерачна стена. Ще придобият знания и умения във различните способи за осигуряване, рапел, тролей и др.

Организаторите са подготвили занимания по спортно ориентиране, планинско колоездене, пешеходен туризъм, конен спорт, парапланеризъм - демо и тандемни полети, опазване на околната среда и други. Ще има и много развлекателни игри, тарзанова пътека и състезания.

С децата, юношите и девойките ще работят инструктори по спортно ориентиране и колоездене. Подсигурени са велосипеди от общината, има оформено и колотрасе. Храната е кетъринг.

Приключенско еко селище „Иглика” разполага с еко тоалетна и баня. Ще приема седмични групи от деца, юноши и девойки - от понеделник до петък за времето от 18 юни до 31 септември 2012 г. В събота и неделя могат да се включат в лагера и родители.

За допълнителна информация, справки и записвания: ТД Осогово, Кюстендил, тел. 0882 966 426 или 0887 361 932 - Стамен Станимиров-Стамбата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK