Алпинисти обрушват опасни камъни в Кресненското дефиле

снимки: infomreja.bg

Премахване на опасни камъни от скатовете по главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле започна от днес. Подготовката на опасните участъци за замрежаване стартира тази сутрин от района на симитлийското село Железница. 

"Това е първият етап - обрушване, след което ще бъде поставена предпазна мрежа. Освен този участък предстои да бъдат укрепени още четири рискови за пътното движение участъци от Кресненското дефиле", каза за ИНФОМРЕЖА началникът на Областно пътно управление инж. Иван Кунев, който лично ръководи операцията. 

Укрепителните мероприятия извършват 15 алпинисти от специализирана фирма за поставяне на мрежи, наета от Агенция "ПЪтна инфраструктура.

"Срокът за извършване на укрепителните дейности в дефилето е една седмица, но предвид сложността на терена работата може да продължи и по-дълго, за да бъде гарантирана сигурността на движещите се превозните средства", уточни Кунев.

Движението през участъка се регулира. Автомобилите се пропускат през 10-15 минути в зависимост от натовареността на трафика.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK