Ало измамници отмъкнаха 100 хил. лв. от 71-годишен мъж в София, заловиха ги

Снимка: Infomreja.bg

Служители на сектор „Измами“, ГДНП и СДВР разкриха телефонна измама, осъществявана почти цял месец. Жертвата - 71-годишен мъж от столицата, който в периода от 8-и до 10-и януари предал на измамници сумата от над 100 000 лева. Парите той оставял в района на Транспортна болница.

На 23-ти януари сценарият продължил - измамниците го убедили да продаде недвижим имот, и след това да им предаде парите от продажбата, като сделката е трябвало да се осъществи на 30-ти януари. При проведена вчера операция от служители на сектор „Измами“, ГДНП и СДВР, са задържани двама куриери – мъж на 61 години, с криминалистическа регистрации за престъпление по чл. 209 от НК и дъщеря му, на 33 години.

При проведени процесуално-следствени действия са намерени и иззети парите, предмет на престъпното посегателство, мобилни телефони и СИМ-карти, които имат отношение към престъпната им дейност.

Двамата куриери са задържани, образувано е досъдебно производство. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

При друга специализирана полицейска операция, проведена на 28-и януари от служители на ГДНП и Седмо РУ-СДВР е разкрита друга телефонна измама спрямо възрастна жена от София. Непосредствено след вземането на 1400 лв. е задържан мъж на 30 години, куриер. При проведените процесуално-следствени действия са намерени и иззети инкриминираната сума, както и вещи и предмети, които имат отношение към осъществяваната от мъжа криминална дейност.

Установено, че той е действал в условията на продължавано престъпление, като е съпричастен и към измама, извършена на 9-и август 2018 г. в София за сумата от 4000 лева. Събрани са данни и се изяснява съпричастността му към други телефонни измами, извършени в периода от месец август 2018 г. до месец януари 2019 г.

Материалите са докладвани на прокуратурата, работата продължава под наблюдението на държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa