Александър Тодоров е новият изпълнителен директор на тотото. Той е вписан на мястото на Любомир Петров, който е изваден от Управителния съвет на тотото, съобщава news.bg. На негово място в УС влиза Росен Иванов и по този начин новата власт вече има мнозинство в ръководния орган на БСТ.

Припомняме, че още през януари Радостин Василев обяви, че планира да смени ръководството на тотото, но промяната отне повече от месец заради жалби първо на Йовов и Гинчев, а след това и на Петров. Спортният министър изрази недоволство от финансовите резултати на БСТ след одържавяването на лотарията, като обяви, че очаква много по-високи приходи за тотото с оглед монопола на лотарийните игри.

Мандатът на Управителния съвет на тотото е с продължителност до 12 април 2026 година. В състава му в момента са Александър Тодоров (изпълнителен директор), Георгий Султанов, Росен Иванов, Гошо Гинчев и Христо Йовов.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на ИТН, като Тодоров бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание, а през лятото на 2021 година Султанов бе предложен от партията за министър на културата.