Алекс Степни се впечатли от Банско: Хората са прекрасни и се забавляват истински

снимки: Община Банско

Само седмица преди началото на Световното първенство по ски Банско се превърна в събирателна точка за феновете на Манчестър Юнайтед.

По покана на официалния фен клуб на английския отбор в Банско пристигна Алекс Степни, който се срещна с кмета на Банско Георги Икономов и заедно дадоха пресконференция.

„Когато ме поканиха да дойда в България бях много щастлив. За първи път съм в Банско и първите ми впечатления са наистина много добри. Почти 24 часа съм в страната ви и съм изпълнен само с положителни емоции. Условията за настаняване и заведенията в Банско са  на много високо ниво, а хората са прекрасни и се забавляват истински“, каза Степни и благодари за поканата и за дадената му възможност да посети курорта.

„Благодаря на организаторите, че са решили да направят това събитие именно в Банско. Радвам се че световноизвестен футболист като Алекс Степни днес седи до нас. Тук идват много световно известни  спортисти, но предимно скиори. Щастлив съм, че посещението се случва в навечерието на Световната купа по ски, защото това е доказателство, че града ни е привлекателно място не само за зимен туризъм, а и за други спортни мероприятия.

В последните години общината се опитва да развива по-сериозно футбола, като целта ни е да възпитаме децата и юношите да спортуват. Надявам се, че г-н Степни ще хареса Банско и ще рекламира курорта ни на местата, които посещава“, каза Икономов и покани госта да посети ски зона Банско и да разгледа културните забележителности в града.

След пресконференцията се проведе официална среща с българския фен клуб на Манчестър Юнайтед, а вечерта ще се проведе  търг с мемориални предмети на Степни и отбора.

„Част от средствата, събрани от търга ще бъдат предоставени на фен клуба, който ще ги използва за изграждане на детски спортни площадки. Имаме идея една площадка да бъде изградена и в Банско и така да спомогнем за развитието на спортната култура у децата“, съобщи председателят на официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед Емил Йорданов и изказа задоволството си от факта, че освен фенове на Манчестър Юнайтед, за срещата със Степни в Банско са пристигнали и привърженици на Реал Мадрид.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//