Актьорът Иван Юруков гостува с комедиен моноспектакъл в Благоевград

Снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

Иван Юруков говори с птици в моноспектакъл

Иван Юруков, който наскоро бе номиниран за „Аскеер 2017” за ролята на Найден в премиерната постановка "Майстори" на Петринел Гочев в Народния театър, сега е странен и неразбран нощен пазач в новия си моноспектакъл "Пилето, което казва Ку".

Сценарият е на драматурга Александър Урумов, музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.

Благоевградчани ще могат да гледат представлението на 27.04.17 г. /четвъртък/, от 19:00 ч., в Драматичен театър „Н. Вапцаров” – Благоевград.

„Пилето, което казва КУ” ни среща с мъж, светъл неудачник, който проникновено се вслушва и разбира гласа на птиците, животните и растенията, но не му е лесно да намери общ език с хората. Нощ. Склад. Единственият събеседник на пазача е кукувицата. Единственият събеседник на кукувицата е пазачът.

"Всеки човек прилича на някакво пиле. Полковникът е като петел - наперен и изкукуригал. Има свраки, въртиопашки, дето кряскат и все се бутат, където не им е работата. Има гарги, има пауни - суетни и самовлюбени - има гълъби - кротки, има ястреби - хищни, има и орли. Орлите са на изчезване." Из "Пилето,което казва КУ".

Образът на Иван Юруков някак ни замисля за орлите и за думите и както в представлението се казва: „ Докато мълчиш, можеш да кажеш много неща. С поглед, с усмивка … Няма смисъл от думите, за какво са думите? Думите са за нещастните хора – те говорят много и не спират. Говорят, за да забравят, че са нещастни. А щастливите хора не говорят. Щастието няма нужда от думи.”

Билети на касата на Драматичен театър "Н. Вапцаров" – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd