Актуализацията на Бюджет’2011 на община Кюстендил се отлага за 2012 г.

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Актуализацията на бюджета на община Кюстендил за 2011 г. се отлага за следващо заседание на Общинския съвет. Днес местният минипарламент отхвърли точката по предложение на Мая Шишкова от БСП. Проблемът бил, че все още не били формирани постоянните комисии и докладната записка не е разглеждана от тях. “Ние ще направим пряко нарушение, ако приемем актуализацията, при положение, че тя не е минала на обсъждане през постоянните комисии, затова предлагаме тя да отпадне”, каза юристката.

На последната сесия за годината утвърдиха поименния състав на постоянните комисии. Те са общо девет и са с три повече от предишния мандат. Големите политически формации – Коалиция Кюстендил, ГЕРБ и БСП получават по две председателски места, а трите малки като РЗС, ЛИДЕР и Сдружение “Инициатива за Кюстендил Осогово” по едно. В първоначално предложения вариант претърпя само една корекция. Номинираният за председател на комисията по образование Боян Милушев от ГЕРБ поиска да бъде направена размяна. Неговото място заема читалищният председател Иван Андонов от БСП, а Милушев остана негов заместник. Младият представител на управляващата партия заяви, че има ангажимент с оглед на работата си като секретар в Министерство на културата.

На комисията по бюджет, местни данъци и такси председател е Светослав Василев от Коалиция “Кюстендил”, заместник-председател е Стоян Стоилов от ЛИДЕР. Председател на комисията по стопански дейности е Любомир Стоилков от Коалиция “Кюстендил”, заместник е Вася Пешева от ГЕРБ. Председател на комисията по ЗУТ е Мая Шишкова от БСП, заместник-председател Людмил Стоянов от РЗС, по образование Иван Андонов от БСП, а заместник Боян Милушев от ГЕРБ, по здравеопазване- Лилия Чингарска от БСП, заместник-председател Анелия Мандалска от Коалиция “Кюстендил”, про международно сътрудничество Ангел Джонев от Сдружение “Инициатива за Кюстендил Осогово”, а заместник Радмила Рангелова от Коалиция “Кюстендил”, по спорт, туризъм и младежки дейности- Младен Ризов от РЗС , а заместник-Катерина Янчева от БСП. Комисията по нормативна дейност ще има само председател-Вася Пешева от ГЕРБ, по обществен ред, безопасност на движението и гражданска защита-Иван Ангелов от ЛИДЕР и заместник председател Борислав Георгиев от ГЕРБ

Старейшините определиха и заплатите на селските първенци от избираемите населени места. Възнагражденията са от 480 до 550 лева. Прието бе и дофинансиране с 10 500 лева на Второ основно училище за дейността на преподавателите по изкуството. Учебното заведение работи с музикални паралелки Община Кюстендил ще бъде партньор на Трето основно училище по проект чрез оперативна програма.

Парламентът прегласува свое решение от миналата сесия, с което бяха закрити няколко кметства, заради намален брой жители - Гърляно, Раждавица, Вратца, Грамаждано, Гюешево, Нов чифлик, Скриняно, Стенско и Таваличево. На следвия ден обаче влязоха в сила промени в Закона за териториално селищното устройство, според които закриването на кметство може да стане само с искането на 25% от населението. Затова и.д. областен управител Даниела Годинова върна решението. Днес съветниците оставиха като статут кметствата в тези села, но те ще се управляват от наместници, не от кметове.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//