Активът на „Продължаваме промяната“ се събра в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Официален гост бе и премиерът – академик Николай Денков

Активът на „Продължаваме промяната“ се събра на среща в Благоевград.

Зала „Яворов“ се изпълни с привърженици на партията на Петков и Василев, а самите те също присъстваха.

Петков бе придружен от съпругата си Линда Петков.

Официален гост бе и премиерът – академик Николай Денков.

Сред гостите бяха още: Лена Бориславова, Мирослав Иванов, Даниел Лорер, кметът на столицата – Васил Териев, кметът на Пазарджик – Петър Куленски.

Домакин бе кметът на Благоевград – Методи Байкушев.

Той откри събитието с думите:

Едни хора преди 4 години поведоха една вълна, но оттук нататък ще бъде много по-различно и по-трудно. Най-голямата задача за всеки от нас е да покаже не определена компетентност в някаква сфера, а преди всички – лидерство. То липсва на нашата страна, в която има талантливи и способни хора. Когато народът ни е поставен е нормална среда, сред с правила, винаги показва, че е сред най-добрите. Нашата голяма задача ще бъде е всеки да осъзнае ролята си на лидер. Трябва да убеждаваме, да се научим да говорим с всички, да не дисквалифицираме хората от разговорите. Нямаме съмнение, че ние сме патриотите на България. Ние обичаме България. Ние загърбваме успешни кариера и семейство, за да работим за държавата. Не мислим по обратния начин – работя за държавата, за да работя за себе си.  Ние всъщност можем да покажем пътя за развитие на държавата. Лидерството освен това да бъдем вдъхновители. Винаги сме класирани на първите места по черногледство. Липсва ни вдъхновение! Това ще е първата ни задача – да вдъхновим хората!

Единствено кметът на Варна не присъства, заради обявеното бедствено положение в общината.

Над 20 общински кметове, издигнати от ПП, избрани на последните местни избори, също присъстваха.

Пред тях пръв взе думата Кирил Петков:

Благодаря ви за огромната битка, която всеки един от нас направи. Битка за вярата в силата на промяната, че можем заедно да постигнем повече, че потенциалът на България може да е отключен. Само преди 4 години, си говорихме с Асен и Денков, че идват местните избори. Тогава не мислехме как би изглеждала ситуацията в София, Благоевград, Пазарджик. Разбрах, че България се е променила, когато видях, че хората очакват, че властта и промяната идва от тях. Те очакват демократично управление! Това е голямата промяна – в мисленето на всички хора. Всеки един от нас се е надявал, че нашата визия ще бъде припозната.  Сигурен съм, че след 4 години няма да продаваме надежда, а кампанията ще бъде затворена в тези думи: „Ако искате да живеете както живеят в Благоевград, като в Пазарджик, като в София, ако искате да сте горди както хората в останалите градове и села, изберете този модел. А в този модел има три принципа – всеки е свободен, не е зависим от партийната централа; всеки съзнава, че трябва да работи в екип; и третото – ние имаме почти като религия да има нулева корупция. Обществените средства са за хората! Само събрани индивидуалните каузи могат да доведат до промяна!

Съпредседателят на ПП Асен Василев каза:

Истинската победа е, че не се огънахте! Първият момент, когато влязохме в Парламента, бяхме само с 67 депутати, на които казах, че не трябва да се отчитат на партийни лидери. Вие сте в тази позиция! Вие сте във властта, защото хората са ви повярвали, и не дължите на никого нищо, а само дължите на хората работа за тях! Това е вашата мисия. Всеки път, когато взимате решения си спомнете, че вие сте там, защото хората са повярвали във вас и са ви дали тази власт. Те са единствените, пред които да се отчитате. Тази свобода носи и огромна отговорност - да не предадете надеждата на хората. Мисията не е лесна, но не е и невъзможна. Иска се постоянно, да сте стъпили здраво на земята и да имате план, който стъпка по стъпка да реализирате. Хората са във фокуса на вашата работа, работете за тях, забравете за камерите!

Николай Денков мотивира публиката със словото си:

Днес трябва да бъдете горди за постиженията си! Как да реализираме целите в управлението, всички се учим в движение. Това, което дава шанс, е че имаме ясни принципи и посока и сме общност с ценности. Ние сме сами в този пейзаж, защото другите са готови да толерират корупция и схеми. Ние не го правим и не го искаме! Важно е да сме лидери!

Васил Терзиев поздрави всички кметове на областни градове и общини за успеха.

Ние не сме сами. Изборите ни предопределят посоката. Примерът, който даваме, е важен, защото имаме шанс да покажем, че на местно ниво се управлява по различен начин. Важно е да сме принципни!, каза Терзиев.

Кметът на Пазарджик каза, че през последните 20 години е управляван от „тежък феодал“, управлявал със страх и натиск.

Кметът разказа своя път в политиката и за вярата, която е основополагаща, че ще реализира промяната.

Събитието продължи от 13 до 14 ч. в присъствието на журналисти, а след това се проведе при затворени врата.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK