Акция в Ловешко - има задържани

Снимки: МВР

Извършени са проверки на 210 МПС и 284 лица

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност е проведена на 27 февруари на територията на община Луковит под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч.  

Полицейските действия, в които участие са взели служители на РУ-Луковит, ЗЖУ-Плевен, Пътна полиция при ОД МВР-Ловеч, ОБДХ – Ловеч, НАП, РДГ и КЗП  са насочени основно към спазването на Закона за движение по пътищата, следене за вещи и предмети обект на престъпни посегателства, търговия  с акцизни стоки без бандерол и др. Целта на предприетите съвместни действия от полицията и прокуратурата е превенция и повишаване ефективността при противодействие на битовата престъпност и реализация, в резултат на предхождаща работа, както и  установяване на лица обявени за ОДИ и ускоряване на разследването по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем.

Акцията в Луковит и околните села е продължила 24 часа, от 8.30 часа на 27 февруари до 8.30ч. на 28 февруари. 

В жилище на 35-годишен мъж и 32-годишна жена в с.Дерманци, е намерена и иззета двуцевна, гладкоцевна ловна пушка-16-и калибър, както и 16 боеприпаси за гладкоцевно ловно оръжие. Мъжът и жената са задържани за 24 часа. 

В Луковит при извършена проверка в едноетажна постройка, обособена като търговско помещение полицаите са открили 23 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство, а 55-годишната собственичка на обекта е задържана за срок до 24 часа. 

Полицаи съвместно със служители на НАП и служители на КЗП са извършили проверки в 7 търговски обекта на територията на гр. Луковит, като за установени нарушения са съставили общо 13 констативни протоколи и 3 акта. В хода на операцията срещу битовата престъпност служители на РДГ-Ловеч, са съставили 3 акта по Закона за горите.

Установено е 1 лица обявено за издирване, проведени са 11 беседи с лица представляващи интерес, извършени са 25 проверки на лица с мярка "подписка" и на 1 лице с мярка "домашен арест". Извършени са проверки на три места за временен подслон, с цел противодействие на незаконната миграция. 

По време на проведената специализирана полицейска опреация са извършени проверки на 210 МПС и 284 лица, като за установени нарушения са съставени 14 акта и 18 глоби с фиш. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK