Акция срещу търговията с гласове се провежда в Хасково

Снимка: Infomreja.bg

Също така операцията е насочена и срещу противодействие на конвенционалната престъпност, установяване на издирвани лица

Специализираната полицейска операция по линия на за изборни нарушения и престъпления, свързани с политическите права на гражданите е в ход в област Хасково.

Акцията е и срещу противодействие на конвенционалната престъпност, установяване на издирвани лица, като паралелно с това ще се извършват проверки по отношение на нарушения на Закона за движение по пътищата. Полицейски екипи работят в различни населени места в областта като за това са изградени и контролно-пропускателни пунктове.  В акцията са ангажирани максимален обем полицейски сили на ОДМВР Хасково и екипи на „Жандармерия“ и Специални тактически операции.

На едно от местата на акцията, директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Чавдар Георгиев уточни, че до момента се работи по 19 сигнала за изборни нарушения и са връчени 17 предупредителни протокола на хора, за които е установено, че имат възможност да окажат влияние върху оперативната обстановка.

Обобщи, че до настоящия момент в Хасково е установен познайник на полицията, откраднал лек автомобил „БМВ“. 55-годишният задигнал колата на друг хасковлия, който подал сигнал в местното управление. В хода на издирвателните действия, мъжът е задържан, а колата е намерена. В хода на СПО на адрес в областния град е установен и 23-годишен обитател на вила в процес на приготвяне на метаамфетамин. Намерена е инсталация от пластмасова туба с разтвор от 3 литра и маркуч, през който се вкарва горещ въздух.

Младежът е обяснил, че в тубата се съдържа медицински бензин, червен фосфор, основа и 200 таблетки с активно вещество псевдоефедрин. Открита е и малка част от метаамфетамина и марихуана. Задържан е и друг обитател на вилата – непълнолетен на 17 г., съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//