Акция „мотористи“ засече 41 нарушения по пътищата в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

В периода 01 май – 31 юли 2023 г. на територията на региона са проверени 128 мотоциклета и триколесни МПС

В разгара на лятото, ОДМВР – Перник продължава засиления контрол върху мотоциклети и триколесни моторни превозни средства. Обявена е нулева толерантност към водачите на мотоциклети, които вдигат прекомерен шум, управляват безразсъдно и застрашават безопасността на движението, съобщават от полицията.

Проверките се извършват както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. И в градовете и извън тях. Основната целта на полицейската дейност, е да се преодолеят проблемите с така наречените мотохулигани.

Ще се следи и за неправоспособни водачи и такива, които не ползват защитни каски. Техническата изправност на двуколесни МПС, управление на нерегистрирани и без регистрационни табели или номерата не са поставени на определеното за това място.

Употреба на алкохол или други упойващи вещества, наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и не на последно място участието в нерегламентирани състезания и „гонки.

В превантивен план органите на реда предприемат следните дейности:

1. Осъществяване на контакт с различни групи мотоциклетисти от региона, като към тях е отправен призив за безопасно поведение по пътищата и улиците.

2. На служителите от ОДМВР – Перник  осъществяващи контрол на пътното движение са поставени задачи по набиране на информация за движението на организирани групи мотоциклетисти /пътувания за мотосъбори/, като своевременно информацията се подава на Оперативните дежурни части с оглед уведомяване на съседни дирекции на МВР.

3. Срещи с управители на фирми провеждащи обучение на кандидат водачи на двуколесни МПС, като им се предоставя информация за причините и обстоятелствата по настъпване на ПТП с мотоциклетисти и мотопедисти, с цел превенция и свеждане до знанието на кандидат – водачите.

В периода 01 май – 31 юли 2023 г. на територията на региона са проверени 128 мотоциклета и триколесни МПС. Установени са 41 нарушения – 26 за неползване на предпазни каски, 11 технически неизправни и 4 неправоспособни водачи. За периода са станали 7 ПТП със 7 ранени. Няма загинали хора.

От полицията призовават гражданите да подават сигнали на тел. 112 за провеждащи се нерегламентирани състезания и гонки, като и за вдигане на прекомерен шум.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK