Акция "Дрога" в страната и задържани майка и син във Видинско

Снимка: ОДМВР Бургас и Стара Загора

Арести имаше още в Бургаско, Пловдив и Стара Загора

На 27 август при извършена проверка в необитаем имот в с. Острокапци, общ. Димово, служителите на реда открили засадени девет конопени растения с височина от 160 до 200 см., съобщават от Министерството на вътрешните работи.

По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа били задържани двама столичани – 55-годишна жена и 31-годишният й син.

Разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство по описа на РУ-Белоградчик.

Два дни преди този случай, от служители на ОДМВР-Стара Загора и жандармерията е проведена специализирана полицейска операция по линия наркотици, нелегална миграция и нарушаване на обществения ред.

В хода на същата, в кв. „Лозенец“ в областния град са иззети 9 електронни устройства за усилване на звука и 18 озвучителни тела/тонколони/ , съставени са 11 АУАН за нарушения на Наредбата за опазване на обществения ред на Община Стара Загора.

Проверени са 165 МПС и 240 лица.

Във Второ РУ-Стара Загора е започнато бързо производство, затова че при проверка на 61-годишен мъж, криминално проявен и осъждан, е намерено и иззето пакетче с бяло кристалообразно вещество. На адрес в Стара Загора, обитаван от него, са намерени и иззети още 61 пакетчета с бяло кристалообразно вещество, за които изготвената експертиза установява, че са метамфетамин с общо тегло 4,27 грама.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Още едно бързо производство е започнато в Старозагорското Второ РУ на същата дата. При проверка на 24-годишен мъж, адрес, който обитава в областния град и колата му, криминалистите намерили и иззели пакетчета и буркан със зелена растителна маса, за която е установено, че е марихуана с тегло 189,98 грама.

Големи количества различни по вид наркотични вещества бяха намерени и иззети през почивните дни в резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Созопол и Първо Районно управление – Бургас в два отделни случая.

В първия от тях на 25 август при претърсване на студио, разположено в созополския комплекс „Грийн Лайф“ в Бургас, обитавано от 44-годишен криминално проявен софиянец, служители от Районно управление - Созопол намерили и иззели :

- ел. везна,

- бяло прахообразно вещество / кокаин/ с тегло 3 гр.,

- бучка с неправилна форма / MDMA/ с тегло 30 гр.,

- 25 пликчета със суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло 125 гр.,

- 50 пликчета с бяло прахообразно вещество / кокаин/ с общо тегло 50 гр.,

- 40 розови на цвят хапчета под формата на бутилка,

- 4 розови хапчета под формата на черепи и

- банкноти с общ номинал 4 530 лв., 50 евро и 100 долара.

Софиянецът е задържан за срок до 24 часа.

Във втория случай – около 03.10 ч. на 26 август на бургаската улица „Чаталджа“ служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР - Бургас спрели за проверка лек автомобил „Мазда“ със софийска регистрация, управляван от 49-годишен софиянец.

Той е тестван за употреба на алкохол и наркотици - вторият тест отчел положителна проба за употреба на канабис. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.

Задържан е за срок до 24 часа, като автомобила е иззет.

По време на огледа на автомобила в багажника му е открита и иззета пластмасова декоративна бутилка, съдържаща канабис с тегло около 20 грама. По неотложност е извършено претърсване на обитаваната от 49-годишния мъж хотелска стая като са намерени буркани с канабис за 22 940 лв.

Трима задържани при спецакция за противодействие н престъпления, свързани с наркотични вещества на територията на областната дирекция на МВР в Пловдив в края на миналата седмица.

Над 400 грама амфетамин, 2,500 грама екстази, близо 0,900 грама хашиш са иззети от полицаи на Пето РУ от дома на 44-годишен мъж в ж.к. „Тракия“, заподозрян за разпространение на дрогата.

Междувременно с различни по вид синтетични наркотици от служители на РУ Първомай са заловени други двама жители на града, на 22 години. С полицейски заповеди извършителите са задържани за едно денонощие,сезирана е компетентната прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//