Акция "Дрога" в Нови пазар, задържаха млада дама

Снимки: МВР

Образувано е досъдебно производство

Над 50 грама амфетамин  и над 80 обекта с вид на културно-исторически ценности са иззели от частен дом полицейски служители от РУ- Нови пазар.

Наркотичното вещество е намерено в имот на ул.“Цар Симеон“, обитаван от 32-годишна местна жителка. 

След активна работа по получен оперативен сигнал и  в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на държане и  разпространение на наркотични вещества в ранните следобедни часове вчера било предприето претърсване в обитаваното от жената жилище. Криминалисти намерили общо 13 прозрачни пликчета, като всяко от тях съдържало бяло, във вид на бучки вещество.

При извършения полеви наркотест реагирало на амфетамин. Иззети са близо 53 грама от наркотичното вещество. По време на претърсването в имота били открити 84 обекта с вид на културно-исторически ценности. Иззети са, назначена им е експертиза.

32-годишната жена, която не е криминално проявена, е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство, като материалите по случая са докладвани на дежурен прокурор в окръжната прокуратура в Шумен. Работата по документиране на престъплението продължава под негово наблюдение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK