Академик се справи и с Тракийски университет

снимка: infomreja.bg, архив

Трета победа в първенството на А група по баскетбол записа Академик Благоевград. В среща от 4- ти кръг академиците надиграха със 69:58. Тракийски университет от Стара Загора.

Момчета на Божидар Гьорев вече имат три от три при домакинствата си и една загуба навън. Днес домакините започнаха не особено убедително в залата на ЮЗУ Неофит Рилски, но гостите пък бяха трагични в първата част. Те вкараха първите си точки едва след четири минути игра.

Тази яловост на гостите помогна на академиците, след не особено силна игра да спечелят първата част с 18:10. Равностойни втори 10 минути запазиха статуквото, а много силна трета част на домакините на практика реши мача в тяхна полза, след като поведоха с 18 точки.

Гостите спечелиха последната десетка, но това не се отрази на крайния изход от мача. Процентите за стрелба и на двата отбора бяха ниски, но домакините имаха леко предимство. 

Никола Трайков записа дабъл дабъл от 21 точки и 13 борби за победителите. Пламен Дончев добави 15 плюс 6, а с 10 точки и по 6 борби и асистенции се отчете Александър Христов.

В следващия кръг благоевградчани гостуват на Дунав 2007.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK