Айя Витанова: Нека преодолеем отчуждението с топлина, усмивка и човечност!

Снимка: БСП-Гоце Делчев

„Добрият пример в града ни е дело на БСП. Нашият град е жив и има европейски облик!“

Айя Витанова е на 36 години, семейна, с две деца. С висше образование - магистър по Право и бакалавър по Международни отношения. Съдружник и управител в частна фирма за международен транспорт. Тя е кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“ в община Гоце Делчев.

Как бихте се представили на хората, които не ви познават?

Ако трябва да се представя на хората, накратко ще разкажа за себе си. Аз съм Айя Витанова - съпруга, майка и работеща жена, която намира време за всичките си титли. Успях да съчетая в рода и семейството си две религии, да чествам Великден и Байрям, да покажа на хората, че в България тези религии не само, че могат да съжителстват заедно, а и да допринесат за успеха и благополучието на мен и моето семейство.

С какво мислите, че можете да бъдете полезна на жителите на община Гоце Делчев, ако бъдете избрана за общински съветник?

Като млад човек, мислещ за здравето и успеха на собствените си деца, мисля, че мога да помогна на подрастващите от Гоце Делчев и региона. Със съпруга ми управляваме фирма, която помага да се развива футбола, художествената гимнастика, борбата. Искаме децата ни да бъдат в спортните зали, на футболните игрища, на спортните площадки, да развиват уменията и талантите си. Децата ни са талантливи, умни, печелят всякакви състезания – и спортни, и по чужди езици.

Искам да помагам на такива талантливи деца, но и на онези, които имат дарба, но не разполагат с необходимото финансиране за да я развиват. Бих искала да инициирам, заедно с други мои съмишленици, учредяването на специален фонд, който да финансира именно такива даровити ученици в различни области.

Много ми се иска да включим младите хора в различни инициативи като доброволци. През последните години има вече създадени инициативи за почистване на града и околностите, за подпомагане на хора в нужда. Има създадени такива практики и от училищата в града, които са насочени в подкрепа на възрастните хора и хората с увреждания. Нека не си затваряме очите и се правим, че те не съществуват. Нека работим заедно с нашите учители в тях още е жив възрожденският дух и човечност!

Не на последно място искам да обърна внимание на възрастните хора по селата на нашата община. Някои от тях не се нуждаят само от хляб. Техните ръце са черни и жилави от труд, но душата им е самотна и е жадна за разговор, за общуване. В общината ни има разкрити много социални програми, които оказват помощ на такива лица, но на мен ми се иска тези самотно живеещи хора да бъдат посетени от деца, които да стоплят душата им, които да ги накарат да чакат с нетърпение следващата им среща и да им вдъхнат сили и желание за живот.  

През изминалите години, пандемията Ковид донесе много страдание на хората и предизвика едно отчуждение. Нека да ги преодолеем с топлина, усмивка и човечност.

Бих искала също да се увеличат събитията в културния календар на общината, които да се превърнат в традиция. По този начин ще се привлекат доста  посетители  и гости, които да се запознаят с нашия прекрасен край. Това е начинът да прославим традиционния ни фолклор и храна, красивата ни природа и забележителности. Това ще има и добър търговски ефект за собствениците на хотели, ресторанти и магазини.

Защо избрахте именно листата на Коалиция „БСП за България“?

Защото добрият пример в града ни е дело на БСП. Всичко, което е направено и постигнато тук в последните две десетилетия е тяхно дело. Аз израснах с кмета Владимир Москов, който отново е издигнат от БСП, и съм свидетел на това, че нашият град е жив и че има европейски облик!

Аз съм Айя Витанова и ще се радвам да ме подкрепите в изборния ден с номер 1 в листата на БСП и преференция 129!

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//