АФП: Шефът на "Вагнер" Евгений Пригожин е загинал в самолетна катастрофа

Снимка: Телеграм

Започнало е разследване

Шефът на руската наемническа армия "Вагнер" Евгений Пригожин е сред жертвите на самолетната катастрофа, съобщава АФП, като се позовава на руски агенции.

В списъка на пасажерите фигурира името Евгений Пригожин. Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия разследва самолетната катастрофа.

АФП не посочва нито самолетната компания, с която е летял Пригожин, нито дестинацията.

ТАСС съобщи, че частен самолет „Embraer“ се е разбил в Тверска област. Всички лица на борда му са загинали, заявяват от пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Русия.

„Самолетът „Embraer“ е летят от летище "Шереметиево" в Москва за Санкт Петербург. На борда му е имало трима пилоти и седем пътници. Всички са загинали“, заяви представител на министерството.

По предварителна информация, инцидентът се е случил близо до Куженкино.

От Службата за спешна помощ съобщиха, че са открити телата на четирима души. При удара си в земята самолетът е изгорял. Той е бил в полет по-малко от половин час.

От "Росавиация" започнаха разследване на инцидента. Сред пасажерите на борда е бил и ръководителят на паравоенната групировка „Вагнер“ Евгений Пригожин.

В края на юни армията на Пригожин предприе настъпление към Москва, като по пътя си овлядя ключови руски градове. В последния момент обаче Пригожин, койко искаше оставки във висшето военно ръководство на Русия, нареди настъплението да бъде прекратено. След това бойците на "Вагнер" получиха амнистия, а самият Пригожин, по непотвърдена информация, потърси убужище в Беларус.

Последната му поява беше във видео, за което се смята, че е заснето в Африка, където "Вагнер" изпълнява различни мисии. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//