Адвокатите на Галеви отговарят на 14 питания за офшорките на братята

снимка: infomreja.bg

Общо 14 въпроса изпрати Комисията за придобиване на имущество придобито от престъпна дейност до 6-мата адвокати на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви. Това обяви един от защитниците им адв. Анани Константинов.

«По същество тези въпроси са изпратени от Комисията и самите обвиняеми трябва да отговорят на тях. Разбирате сами, че те са в неизвестност, не са ясни адресите им и няма как да бъде даден отговор от подзащитните ни. Тези въпроси са недопустими, тъй като ние не можем да отговорим вместо тях», коментира адв. Константино.

Сред питанията са дали Пламен Галев и Ангел Христов познават лица като Христинка, гръцкия гражданин Анреас Милидис, кипъреца Демед Триос и други лица, с които се твърди, че Братята са има взаимоотношения в офшорните им дружества на територията на други държави. Въпросите са поместени на общо 3 листа.

Ако Галеви не се явят в съдебна зала и не отговорят на въпросите, това ще се счете в полза на самите представители от Комисията.

«Такова процесуално действие е недопустимо, тъй като Пламен Галев и Ангел Христов не могат да бъдат издирени,това е един неудачен ход от страна на Комисията. Освен това на последното заседание беше поискано обвиняемите да се явят лично в седабна зала, което напрактика няма как да стане», коментира Константинов.

Четирима инспектори на Комисията за придобиване на имущество от престъпна дейност поискаха в съдебно заседание в края на миналия месец Галеви и техните съпруги да се явят на следващото дело, което е насрочено за месец септември. “Това е злоупотреба с право. Държавата не ги е  намерила , а комисията иска от нас да ги открием, даже и да посочим адресите им. Ние сме особени представители», каза още Константинов.

 

снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK