АБВ си тръгва от властта

Снимка: АБВ, архив

Изпълнителният съвет на АБВ е взел решение за излизане от правителството, съобщава News.bg. Решението е взето единодушно. Новината обяви на пресконференция в партийната централа Румен Петков. 

Иначе формацията дала висока оценка на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин и работата му в социалната сфера. Това е единственият сектор, в който беше направена реформа, подчерта Петков. 

АБВ дава висока оценка за своите представители в изпълнителната власт. Оценява високо и работата на парламентарната група. Според Румен Петковсъдебната реформа се е случила в голяма степен заради АБВ. Партията дава висока оценка и за своето участие в борбата с корупцията и борбата с контрабандата.

Негативна е оценката на АБВ за начина на правене на политика в управлението, като според Румен Петков, то трябва да става в диалог. Вместо това силово се налагали определени политики. 

За пример той даде „извратения Изборен кодекс“ и това че Патриотичният фронт се налагат. На пресконференцията стана ясно, че от АБВ не били поканени на срещата днес в парламента за Изборния кодекс. Критиките от партията на Първанов отправят и към сектор Енергетика.

Затова и днешният Изпълнителен съвет препоръчва на Конгреса, който ще се проведе тази неделя, АБВ да излезе от властта и да прекрати подкрепата за управлението. Румен Петков подчерта, че АБВ опитали всячески да променят модела за управление.

Стана ясно още, че ако конгресът подкрепи това предложение, Ивайло Калфин няма да е вицепремиер и социален министър в кабинета Борисов 2. Предложението за излизане от властта важи и за всички останали представители на формацията в управлението. 

„Не говорим за несходство в характерите“, обясни Румен Петков решението за излизането от властта. Отхвърляме този начин за правене на политика, посочи още той. Петков е категоричен, че това решение на АБВ не означава сближаване с БСП. 

На АБВ не им харесвал начина, по който столетницата поставя условия за сътрудничество. Ако този стил продължава, Петков прогнозира "челен сблъсък със стената за БСП".

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...09:14 - 11.05.2016
Подава оставка защото знае,че ще отиде при Корнелия и тя няма да има нищо против.Другите боклуци като патриоти и реформатори не бягат от Бойко защото при нови избори никой няма да гласува за тях.Само търсят и с тези реформи които предлагат докарват държавата до фалит.Тежко ни с тези над 20 милярда заем само за две години.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK