93-годишна жена изгоря при пожар в дома си

Снимка: Infomreja.bg, архив

Инцидентът е станал в с. Душанци

Около 4 часа на 19 февруари в Районното управление в Пирдоп постъпил сигнал за пожар в къща в с. Душанци.

След потушаването на огъня от служители на РСПБЗН-Пирдоп, е извършен оглед.

В стая на първия етаж е открито тялото на 93-годишната собственичка.

Причините за възникването на пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 14.05 часа на 21 февруари в РУ-Сливница, било съобщено за междусъседски скандал в с. Алдомировци. На място веднага бил изпратен автопатрул, който по първоначални данни установил, че при извършване на маневри с личните си автомобили между двамата водачи възникнал скандал, прераснал в сбиване след намесата на техни родственици.

Двама от участниците в свадата били транспортирани за преглед в болница, като впоследствие единият е освободен, а другият настанен за наблюдение със съмнение за комоцио. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента.

Около 21.35 часа на 20 февруари в РУ-Ихтиман постъпил сигнал за горящ автобус в с. Живково. След потушаването на огъня е извършен оглед на местопроизшествието. Установено е, че напълно е обгоряла вътрешната част на бракуван автобус „Сетра“. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 15.20 часа на 21 февруари, на пътя Самоков – Ихтиман, автопатрул на РУ-Самоков спрял за проверка каруца, превозваща немаркирани дърва за огрев. 

От извиканите на място горски инспектори е установено, че се превозват около 3 кубика иглолистни сурови дърва за огрев без контролна горска марка, превозен билет и документи за произход. На водача на каруцата- криминално проявен и осъждан самоковец, е съставен акт по Закона за горите. Незаконно добитата дървесина е иззета по надлежния ред.

Трима нарушители на пътя са задържани през почивните дни.

РУ-Елин Пелин: Около 13.48 часа в събота, в с. Гара Елин Пелин, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“. 44-годишният водач от същото село бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като в пробата му били отчетени 2.71 промила. Около 5 часа в неделя, в близост до разклона за с. Григорево, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген Туран“, управляван от столичанин. 33-годишният водач бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.35 промила алкохол в издишания от него въздух. Срещу двамата нарушители са започнати бързи производства за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Сливница: Около 10.30 часа вчера, в Драгоман, автопатрул спрял и проверил товарен автомобил „Фиат Дукато“, управляван от местен жител. От извършените справки се установило, че 46-годишният мъж шофира без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Водачът е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343В, ал.1 от НК.

Около 14 часа на 19 февруари жител на с. Джурово сигнализирал в полицията, че от имота му са откраднати перфоратор и пет брадви. След незабавни оперативно-издирвателни действия на криминалистите от РУ-Правец извършителят на кражбата бил разкрит и задържан още същия ден. Вещите, отнети от 18-годишния криминално проявен младеж от същото село, също са намерени и възстановени на собственика.

За броени часове бе установен и задържан и извършител на кражба в Ихтиман. Работата по случая започнала към 10.30 часа на 19 февруари след сигнал от управителя на фирма, че от база на дружеството са отнети различни по вид и форма метални изделия. В резултат на бързите действия на криминалистите инкриминираните вещи скоро били намерени, а авторът на престъпното посегателство задържан. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, още същия ден 22-годишният криминално проявен и осъждан ихтиманец е привлечен като обвиняем и арестът му е удължен за срок до 72 часа.

Сигнал за кражба на хранителни продукти от супермаркет в Костенец бил подаден в районното управление в събота. След бързи оперативно-издирвателни действия служителите на реда влезли в дирите на извършителя. Задържаната 58-годишна жителка на с. Костенец направила пълни самопризнания пред разследващите и предала доброволно отнетите от нея вещи. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK