913 ученици от VII клас се явяват на Национално външно оценяване в Кюстендилско

Снимка: Личен архив

Националното външно оценяване на учениците в VII клас по учебни предмети български език и литература, математика, КОО „Чужди езици“, КОО „Обществени науки, гражданско образование и религия“ и КОО „Природни науки и екология“ през учебната 2015/2016 г. ще се проведе с 913 ученици от 26 основни и средно общообразователни училища в област Кюстендил.

В националното външно оценяване участват и учениците със специални образователни потребности, интегрирани в училищата.

Датите за провеждане на НВО са :
18 май – български език и литература;
20 май- математика;
26 май - КОО„Обществени науки, гражданско образование и религия;
27май – КОО „Чужди езици“;
30 май - КОО „Природни науки и екология“.

Изпитите се провеждат едновременно за учениците от всички паралелки в училищата и започват в 10.00 часа на определената дата.
I. Изпитването по учебни предмети от КОО е писмено и се провежда чрез решаване на тест. Продължителността на изпитването по учебни предмети от КОО „Обществени науки, гражданско образование и религия“ и от КОО „Чужди езици“ е 60 мин., а по по учебни предмети от КОО „Природни науки и екология“– 90 мин.
II. НВО по български език и литература и математика се провежда в два модула. Продължителността за работа по първи модул е 60 минути, а за втори модул - 90 минути. Резултатите от писмените изпитвания се ползват от учениците за кандидатстване в профилирани и професионални гимназии за учебна 2016/2017 г., съгласно Наредба № 11/2005 г. за приемане на ученици в държавни и общински училища.

Резултатите от тестовете по БЕЛ и математика ще бъдат обявени до 03 юни 2016 г. включително.

Подаването на документи за участие в приема на учениците се извършва в периода 16 – 21 юни 2016 година и в периода 11- 13 юли 2016 г. в училищата, за първи и трети етап на класиране:

- ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Кюстендил

- ОУ „Христаки Павлович“ – гр. Дупница

За втори етап на класиране заявления се подават в училищата, в които учениците кандидатстват за прием.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK