9 семейства от Дупница получават помощ за бебе

снимка: infomreja.bg, архив

9 семейства с репродуктивни проблеми са подали документи в Община Дупница за еднократна финансова помощ. Крайният срок изтече на 17 септември. Комисията към Общински съвет проведе първото си заседание, като разпредели на всеки един от членовете постъпилите документи за разглеждане – дали отговарят на всички изисквания.

В едномесечен срок от тази дата, комисията трябва да проведе второто си заседание. На него ще бъдат представени окончателните доклади за всеки един от подалите документи, след което одобрените ще бъдат предложени на общинските съветници за утвърждаване.

Парите в размер на 1500 лева на семейство се отпускат за процедурите “ин витро”, а общата сума в бюджета е 15 000 лева и 4 500 лева преходен остатък от миналата година. Кампанията е втора поредна в Дупница, като градът е един от първите пет в страната, които подеха тази инициатива за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

При първата кампания бяха одобрени 7 семейства. Общинските съветници ще трябва да решат и дали целият остатък от тази година да прехвърлен в следващата година за същата дейност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK