9 месеца затвор за алжирец, опитал да премине 2 пъти незаконно границата на страната

Снимка: Infomreja.bg

Съдът определя първоначален режим на изтърпяване на наказанието „общ“

Гражданин на Алжир се призна за виновен в това, че на 27.03.2022 година, в местността „Славчето“, Община Трекляно е направил опит да излезе през границата на страната за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини, като случаят е немаловажен и деянието е извършено в условията на повторност – престъпление по чл.279 от НК.

За подсъдимият това е втори незаконен опит за пресичане границите на страната, престъплението е извършено в изпитателния срок на наказание, одобрено от Районен съд - Ген. Тошево.

РС – Кюстендил, определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, за 21- годишният Кадур М. от Алжир. Съдът привежда в изпълнение и наложеното му наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, отложено с изпитателен срок от 3 години от РС – Ген. Тошево, с определение от 04.02.2022 година.

Алжирският гражданин е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като това задържане следва да бъде приспаднато от определеното му общо наказание. Съдът определя първоначален режим на изтърпяване на наказанието „общ“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK