80 ученици от І до ІV клас мерят сили в осмото издание на Областното състезание по ИТ в VIII СОУ "Арсени Костенцев" - Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

В компютърните зали на Осмо СОУ „Арсени Костенцев” - Благоевград днес се провежда осмото издание на Областното състезание по информационни технологии в начална училищна възраст.

Инициатор и организатор на състезанието е Осмо СОУ, а съорганизатори са Община Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Регионалният инспекторат по образованието в Благоевград.

Тази година състезанието е посветено на 35-годишнината от основаването на Осмо СОУ „Арсени Костенцев”. 

Със свои отбори участват училища от цялата област с 80 състезатели от І до ІV клас.

Състезанието по информационни технологии в начална училищна възраст е първото в страната и се утвърди като форум, на който малките състезатели изявяват своите знания и умения в компютърните технологии.

Учениците са разделени на четири възрастови групи – първи, втори, трети и четвърти клас. В продължение на 40 минути те трябва да изготвят проект на тема „В приказния свят на Андерсен”.

Състезателите от първи и втори клас е необходимо да създадат графично изображение по темата в програма Paint, състезателите от трети клас ще комбинират графично изображение и текст в програма MS Word 2010, а четвъртокласниците ще комбинират графично изображение и текст в програма MS Pawer Point 2010, Photo Story 3 или Movie Maker.

Председател на комисията за оценяване работите на състезателите е доц. д-р Николай Цанков, преподавател във факултета по педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски”.

В свободното си време малките състезатели ще изработват постери на тема „Сговорна дружина планина повдига” и ще вземат участие в детско парти.

Всички участници ще бъдат поздравени в театралната зала на Осмо СОУ от танцов клуб „Блясък” с ръководител Лидия Томова-Чимева.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK