80 студенти празнуват 8 декември в теснолинейката Септември-Добринище

снимка: infomreja.bg, архив

Празнично пътуване с влак по теснолинейката Септември - Добринище организират младежи по повод предстоящия студентски празник.

БДЖ ще окаже съдействие на младежката група, която ще си устрои флашмоб. Събитието ще се проведе в навечерието на студентския празник 8-и декември. Името на инициативата, организирана от Swift GAP Events, е "Среднощен експрес".

Идеята на организаторите е да поднесат едно нестандартно преживяване на участващите в събитието студенти, като по този начин популяризират и пътуването по единствената в България теснопътна железопътна линия Септември Добринище, известна още като Алпийската железница на Балканите.

Нетрадиционното събитие ще се проведе през нощта на 6 срещу 7 декември във влака, който по разписание заминава от гара Септември в 02:30 ч. За целта националният железопътен превозвач ще осигури два допълнителни вагона, които ще бъдат включени в състава на влака. Вагоните ще бъдат предварително оборудвани от организаторите с озвучителна техника и светлинни ефекти. За допълнителното осигуряване на празнична атмосфера ще допринесе и украсата от балони, конфети и други парти артикули.

Музикалната атмосфера във влака ще премине през почти всички стилове музика. За доброто настроение на пътуващите студенти ще се погрижат и участници в популярни телевизионни формати, които ще допринесат за музикалното оформление с изпълнения на живо.

Във влака "Среднощен експрес" ще пътуват около 80 студенти от различни университети в София, които за около пет часа ще бъдат част от уникално по рода си празненство в композиция на редовно пътуващ влак по маршрута Септември - Банско.

Приятните емоции от празничното пътуване студентите ще продължат да споделят в курортното градче Банско, където ще пристигнат с влака в 07:24 ч. сутринта на 7 декември и ще останат за отпразнуването на предстоящия студентски празник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//