80 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Снимки: ЮЗУ

80 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“, получиха дипломите си за висше образование.

На тържествената церемония днес с плакет бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех от випуск 2018. Деканът на факултета, проф. д.изк.н. Йордан Гошев, откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи 16 специалности.

Сред тях са „Промишлени изкуства – мода“, „Културология“, „Педагогика на музикалното изкуство“, „Изпълнителско изкуство /поп и джаз пеене/“, „Съвременна хореография“, „Филмов и телевизионен монтаж“, „Българска народна хореография“, „Изобразително изкуство“, „Актьорско майсторство“ и др.

„Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност, да приложите в практиката всичко онова, което сте придобили по време на вашето следване в един от най-престижните университети в България – Югозападния университет „Неофит Рилски“, каза в приветственото си слово проф. д.изк.н. Йордан Гошев.

„Искрено се надявам, че ние – вашите преподаватели, сме успели да ви подготвим професионално за изпитанията, които ви предстоят, защото сте обучавани от доказани професионалисти“, каза още проф. Гошев.

Приветствие към дипломантите от името на ректора – проф. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът, проф. д-р Георги Апостолов.

„Вие ще работите в едни от най-светлите сфери на обществения живот – образованието и художествената изява, ще обучавате и възпитавате гражданите на нашата родина за пълноценен и достоен живот. Вие ще допринасяте за опазването и предаването на поколенията на безценните културни богатства на нашия древен народ, ще носите отговорността за подготовката на онези, които ще изграждат модерна и просперираща България“, с тези думи се обърна към дипломантите проф. Апостолов. Той им пожела здраве и много професионални успехи.

Дипломите на абсолвентите от випуск 2018 връчиха деканът на Факултета по изкуствата – проф. д.изк.н. Йордан Гошев, и неговите заместници – проф. д.н.к. Васил Марков и проф. д-р Емил Куков.

Първенец на випуска с успех 6.00 е Танкица Стоянова, завъртваща специалност „Актьорско майсторство“. Сред отличниците, които получиха плакет, са и Айсела Амазова, Елеонора Лазарова, Станислава Бързачка, Дмитро Труфкин, Полина Порумова и др.

Тазгодишната церемония по дипломиране бе съпроводена от Коледния концерт на Факултета по изкуствата, който бе специален поздрав към дипломантите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK