8 500 лв. събраха за довършване на храма „Рождество Христово“ в Гоце Делчев на благотворителен коктейл, организиран от ГЕРБ

Снимки: ГЕРБ

8 500 лева бяха събрани миналата вечер на организирания от ПП ГЕРБ - Гоце Делчев благотворителен коктейл. Сумата се очаква на набъбне още повече, тъй като много от дарителите ще преведат пари по откритата банкова сметка поради невъзможност да присъстват на събитието. 

Събраните средства са предадени на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който уважи и благослови благотворителната инициатива, подета от ръководството на ГЕРБ в Гоце Делчев.

На събитието присъстваха много бизнесмени и дарители, без значение на тяхната политическа ориентация. Областният координатор на ГЕРБ и депутат Даниела Савеклиева, евродепутатът Андрей Новаков, народният представител Георги Андонов, заместник-областният управител Асим Адемов, общинският ръководител на ЖГЕБ - Благоевград Елена Ташкова, общински съветници, юристи и бизнесмени от Гоце Делчев и региона също се включиха в благотворителната кампания.

Почти всичките предмети, невероятни икони и изкусни кулинарни произведения, които бяха изложени на търга, бяха разпродадени за каузата на ГЕРБ - Гоце Делчев, а именно - набиране на средства за довършването на храма „Рождество христово“.

Присъстващите на събитието се насладиха и на прекрасните изпълнения и творчеството на ученици от местните училища, които с таланта си също дадоха своя дан за църквата. 

"На 14 юли тази година бяха доставени и монтирани за строящата се от далечната 1999 година църква шест кръста. Храмът се изгражда в така наречения "Нов квартал" в града. Първата копка бе направена на 30 септември 1999 г. от покойния митрополит Натанаил", припомни баба Атлаза Щерева, която е една от най-ревностните помощници както в набирането на дарения през годините, така и за построяването на храма. 

Почти няма жители на Гоце Делчев и района, които през продължилото дълго строителство на църквата, което е изцяло на доброволни начала, да не са дали макар и по левче за изграждането й. Много жители на квартала, в който все още се строи светата обител, са участвали и още участват със строителни материали и с безвъзмезден труд. 

Съществен принос за построяването на християнския храм има и Община Гоце Делчев. Последната дарена сума за подпомагане на строителството от кметската администрация е 15 000 лева. Много от местните фирми и до днес също помагат в довършването на новата черква, която ще е най-голямата в града.

"След окончателното завършване на вътрешните строителни дейности, майстори гурбетчии в Испания сами са предложили да направят външното измазване на сградата", съобщи още баба Атлаза Щерева, която отдаде повече от 15 години от живота си църквата „Рождество Христово” да я има.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK