77 % от кюстендилци не биха сменили кмета Петър Паунов

снимка: infomreja.bg

77 % от кюстендилци не биха сменили кмета на града Петър Паунов, сочат резултатите на медийния мониторинг, оповестен от Движение „ДНЕС”. Изследването е направено от агенция "Естат" по инициатива на  "Видовден" и гражданско обединение "ДНЕС", като идеята е да се разбере до каква степен политиците и гражданите говорят на един и същи език.

Мониторинъг е проведен в периода от 25 до 28 септември 2012 година. Според 35 % от участвалите в изследването, основният проблем в община Кюстендил е икономиката, след това се нареждат социално-икономическите, инфраструктурните, здравеопазването и на последно място са проблемите, свързани с местната администрация.

Спешни за решаване проблеми според запитаното население са безработицата, ниските заплати и пенсии, ниският стандарт, инфраструктурата. Работата на кмета Петър Паунов е оценена с много добър 4.55. Сравнено с икономическото състояние на други общини, Кюстендил е в средата, изоставайки след  морските градове Бургас, Варна, Пазарджик  Добрич и Шумен и нареждайки се преди Монтана, Разград, Ямбол, Търговище.

Проучването показва силна критичност към местните политици, като 18.5 % от анкетираните смятат, че интересите им се защитават в някаква степен, а цели 76 % се чувстват напълно или в значителна степен пренебрегнати от представителите на политическите партии в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK