75-годишен мъж загина при пожар в Търновлаг

Снимка: Infomreja.bg

Той запалил сухи треви и отпадъци по време на почистване на нива

14 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в област Кюстендил в края на миналата седмица, 3 от тях са причинили щети, загинал е 75- годишен мъж от с. Търновлаг – той запалил сухи треви и отпадъци по време на почистване на нива в землището на селото. Огънят се разпространил бързо поради силния вятър, мъжът е починал на нивата. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор, съобщават от пресцентъра на ОДМВР.

Вчера при пожар в спомагателна постройка в Дупница са унищожени покривна конструкция – 15 кв. м, спомагателна постройка, дърва за огрев – 1 куб. м, фуражомелка, електрически култуватор и градински инвентар. Пожарът е причинен при извършване на огневи работи в имота. Угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, спасени са 4 сгради.

В края на миналата седмица техническа неизправност в ел.инсталация на къща в с. Коркина е причинила пожар, изгорели са покривна конструкция – 30 кв. м, бяла, черна, компютърна техника, мебели, домакинско имущество. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Бобов дол, няма пострадали хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK