70% от минималната работна заплата става месечната добавка за отглеждане на дете с увреждания

Снимка: Личен архив

„Днес бяха разгледани и приети на първо четене промените в Закона за семейните помощи, засягащи помощите за деца с увреждания. Това е един законопроект, внесен от групата на БСП през октомври 2015 година, който цели трайно обвързване в законодателството на размера на месечната добавка за отглеждане на дете с увреждания, съобразено с икономическата динамика в страната, на база 70 на сто от размера на минималната работна заплата", коментира депутатът от Кюстендилски избирателен район Иван Ибришимов.

В резултат на прилагането на закона ще бъде внесена сигурност, по отношение размера на социалната помощ за тази уязвима социална група и създаване на по-добри условия за отглеждането им в семейна среда.

Ибришимов е изключително доволен от факта, че народните представители са показали отношение и съпричастност към трудностите, пред които са изправени не само децата с увреждания, но и техните родители.

„Благодаря на колегите от всички парламентарни групи за това, че постигнахме консенсус. Това е пример как трябва да работим за хората, един малък жест към семействата на децата с увреждания и стъпка за повишаване доверието към народните представители и Парламента“, каза още народният представител от Кюстендилско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK