70 % от пътищата в Гоце Делчев почистени, пътят за Банско заледен

снимки: infomreja.bg

70 % от пътищата в Гоце делчев и селата са почистени, съобщи за ИНФОМРЕЖА Ибрахим Велиша, чиято фирма отговаря за снегопочистването в общината.

Снощи до късно хора и машини са разчиствали пътя за Попови ливади и в момента участъкът през планинския проход е проходим. На този етап не се налага поставянето на вериги, но водачите трябва да шофират с повишено внимание, предупреди Велиша. 

Наличната техника и работниците на фирмата от рано сутринта са на терен, в момента се извършва осоляването на централните улици в Гоце Делчев, както входните и изходни артерии, коментира пътната обстановка в общината Ибрахим Велиша.

Снеговалежът в района на Гоце Делчев е обилен от ранните сутрешни часове, в пълна мобилизация е цялата снегопочистваща техника.

Водачи на МПС информираха, че пътят от Гоце Делчев до Банско не е почистен и е заледен, което създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

С 15 снегорина разполага общинското предприятие, управлявано от Ибрахим Велиша. Седем от тях през тази зима ще чистят снега по улиците в града, останалите са ангажирани със снегопочистването в прилежащите населени места.

Общинската фирма е снабдена с 35 тона сол и необходимите количества пясък.

52 000 лева са предвидените за тази година средства в община Гоце Делчев за зимното почистване, като 15 000 лева от тях са държавна субсидия, а останалите са от кметската хазна.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

браво17:24 - 11.12.2012
Ами,тя Краса Терзиева откъде да знае жената какво е почистено.Не виждате ли,че снимките които са сложени тук са правени от входната врата на къщата и.
селото14:23 - 11.12.2012
Къде са тези 15 снегорина улиците в селата на са видели такава машина само на думи чистим Бимка
града12:50 - 11.12.2012
В града нищо не е почистено.Станете от топлите стаи и почистете град.
....12:22 - 11.12.2012
от сутринта в селата никаква техника не е минала , или 70 % е Гоце Делчев а останалите 30% където не е почистено са селата

FACEBOOK