7 000 лева набра сметката на Джеват Онбашиев от Плетена. Да помогнем на Фатме и Ахмед да се радват на здрав баща!

Снимка: Infomreja.bg

Около 7000 лева са набраните до момента средства по дарителката сметката на болния и спешно нуждаещ се от финансова помощ за лечение Джеват Онбашиев от сатовчанското село Плетена.

33-годишният мъж има две невръстни дечица, които всеки ден се молят баща им да оздравее и да се грижи за тях.

Фатме и Ахмед не се отделят от баща си и всеки ден питат кога най-после той ще замине за лечението в Турция, за да си дойде оттам при тях здрав като бащите на връстниците им.

„Мили хора, нека всички заедно съберем необходимите за лечението на Джеват 30 000 лева, за да се върнат радостта и усмивките в нашето семейство. Ние имаме нужда от Джеват и знаем, че единствено с подкрепата на добрите хора ще успеем да го спасим от пълна инвалидизация", е призивът на най-близките хора на младия мъж от Плетена, които от няколко седмици активно участват в подетата дарителска кампания.

Те коментираха, че почти всеки ден постъпват различни суми по сметката. "Благодарим на добрите хора с големи сърца за всеки изпратен лев, защото знаем, че с това шансовете му за живот се увеличават", коментираха от семейството на болния мъж. 

Днес и утре средства за лечението на Джеват Онбашиев се събират и в Доспат и Сърница от хора, които го познават и с които той е работил преди да се разболее.

33-годишният Джеват Онбашиев от сатовчанското село Плетена страда от болестта на Паркинсон.

Според специалистите, това е бавно прогресиращо дегенеративно заболяване на централната нервна система, протичащо със симптоми на мускулна ригидност и забавеност на движенията.
Средната възраст на страдащите от това заболяване е 50-60 години, а самият Джеват е само на 33.

Затова преди месеци семейството му потърсило помощта на специалисти от университетска болница "GAZIOSMANPASA" в  Истанбул, отчаяно, че годините минават, а прилаганото му в България медикаментозно лечение до момента не дава никакви резултати.

Лекарите от истанбулската болница преди да се произнесат за лечението и цената му са провели няколко пециалистите от  истамбулската болница преди да се произнесат за лечението и цената му са провели няколко консулиума на база изпратените им епикризи, изследвания, рентгенови снимки и други документи, след което са дали надежда за успешно лечение, дори и оперативно, ако се наложи, което ще струва 30 000 лева.

Дарителската банкова сметка за набиране на средства за лечението на Джеват Онбашиев:

IBAN:BG51STSA93000018772164
BIC:STSABGSF
ВАЛУТА:BGN
ДЖЕВАТ АХМЕДОВ ОНБАШИЕВ

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK