6,8 г. затвор за ножаря от Мусомища Георги Бабанов

Георги Бабанов

57-годишният Георги Бабанов от гоцеделчевското село Мусомища ще излежи в затвора присъда от 6 години и 8 месеца, квалифицирана от Окръжния съд в Благоевград като опит за убийство, съобщи Struma.bg.

Пред магистратите Бабанов се е признал за виновен и е изразил съгласие с всички събрани доказателства в обвинителния акт. Освен присъдата, магистратите са наложили на Бабанов да изплати на съпругата си Калинка обезщетение в размер на 7 000 лева за нанесените й прободни рани с нож, застрашили здравето и живота й.

Заради направените самопризнания от подсъдимия и съкратеното следствие наложената му минимална присъда от съдия Атанас Маскръчки от 10 години лишаване от свобода е редуцирана според закона с 1/3.

Суровата присъда на Бабанов от Мусомища бе наложена заради това, че на 18 октомври 2014 г. в 5.20 часа сутринта той причакал съпругата си Калинка Бабанова пред дома й, когато излизала, за да се качи на автобуса на път за работа първа смяна в "Пиринтекс”.

Заради раздялата със съпруга си Калинка Бабанова живеела от известно време в жилището на родителите си, което се намира в непосредствена близост до автобусната спирка.

Въпросната сутрин Георги пресрещнал бившата си жена и след кратка словесна битка извадил нож и започнал да нанася с него удари по тялото на Калинка. След това избягал.

Колеги на пострадалата, които по същото време чакали автобуса за работа, станали свидетели на инцидента и веднага извикали Спешна помощ.

Бременната й тогава дъщеря и колегите й организираха акция за кръводаряване, благодарение на което пострадалата от ножа на съпруга си жена остана жива.

Според лекарската експертиза Георги Бабанов й нанесъл цели 6 прободни рани в корема, бедрата и други места по тялото.

След престъплението Бабанов се укри в гората, където бе открит и задържан от полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK