67 декара от казармата стават общински

снимка: infomreja.bg, архив

67 декара от бившите казарми в Благоевград ще станат собственост на Общината. Това стана ясно след проведена днес среща между кмета Атанас Камбитов и командира на „Сухопътни войски“ генерал-майор Стефан Василев. 

Точният размер на площта, която ще бъде прехвърлена на Община Благоевград, е определен с консенсус между градоначалника, генерал-майор Василев и експерти от Министерството на отбраната, които също са присъствали на срещата. 

Така първата крачка към реализиране на идеята на кмета Камбитов за изграждане на модерен Експо център на мястото на бившия военен терен вече е факт. 

Предвижда се зоната около Експо центъра да бъде превърната в своеобразен бизнес парк, където свои бази да открият български и чужди фирми.

Прехвърлянето на собствеността от Министерството на отбраната на Община Благоевград се очаква да бъде обявено официално на 5 октомври, когато е кулминацията в честванията на 100-годишнината от Балканската освободителна война и 100 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

 

КОМЕНТАРИ

jamal bererevowi23:25 - 28.09.2012
направете велоалеи бе нещастници само крадете
иван20:02 - 28.09.2012
Едно поредно нищо! Някъде общината да е направила нещо свесно? Аз не знам , а вие?!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//